У Харкові офіційно пустили тролейбус на П’ятихатки

Фото: city.kharkov.ua

У суботу, 10 квітня, відбувся офіційний запуск тролейбусного маршруту №50, який з’єднав центр Харкова і селище П’ятихатки. На маршруті працюють машини з автономним ходом, які можуть опускати тролеї та проїжджати без них до 30 км.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Поки на маршруті працюють сім таких машин, розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, який сьогодні проїхав в тролейбусі № 50. Пізніше, якщо буде потрібно, на маршрут додадуть ще один тролейбус.

«Такий сучасний транспорт дуже вигідний для міста. Нам не потрібно прокладати контактні мережі і будувати тягові підстанції, що є дуже дорогим задоволенням. На заряді акумулятора ми проїхали велике «плече», а доїхавши до наших міських мереж електротранспорту, автоматично підключилися для підзарядки. Такі комфортні тролейбуси дуже затребувані для міста, тому в міру надходження нових одиниць будемо відправляти їх на нові маршрути», – сказав Ігор Терехов.

За його словами, всього для Харкова придбали 50 таких тролейбусів, 18 з яких вже працюють на нових маршрутах. Так, нові тролейбуси з можливістю автономного ходу курсують на маршрутах №48 та 49. Один з’єднує вул. Героїв Праці та вул. Дружби Народів, другий – центр міста (парк «Зустріч») і сел. Жихор. Пізніше планується пустити новий транспорт на мікрорайон «Горизонт».

Маршрут №50 то протягом кількох останніх днів працював в тестовому режимі.

Довжина нових тролейбусів складає 12 метрів, місткість – до 100 пасажирів. Частину маршруту тролейбус проходить за допомогою контактної мережі, а частину – на батареях. У тролейбусі передбачені умови для комфортної поїздки людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в правий бік. Також в них є кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз’єми і валідатори для оплати «E-ticket».

Як повідомляв Харків Times, з 7 квітня в Харкові почне працювати тролейбусний маршрут № 50 «П’ятихатки – пл. Свободи». Виходити на маршрути електротранспорт буде з 6:00 до 6:17.